Rijke geschiedenis 

Boerderij Vogelensangh ligt sinds mensenheugenis aan de rand van Den Burg. Over het precieze bouwjaar zijn de meningen verdeeld. Sommige Texelaars zweren bij het jaar 1704, maar ook 1734 wordt genoemd. De waarheid ligt vast ergens in het midden. We zijn honderden jaren verder, maar onze authentieke stolp ademt nog de sfeer van vroeger. Sierlijke houten lijsten, gele steentjes en de kenmerkende kap springen in het oog.

gesch1
gesch2

Wij zijn een stelletje geluksvogels! Het is geweldig om op zo’n historisch plekje te leven. En daar laten wij u graag van meegenieten. Achter de stolp, waar ongetwijfeld kippen scharrelden of schapen het gras kortwiekten, staan nu vijf sfeervolle accommodaties. Slingerpaadjes leiden naar de bungalows en appartementen, waar u een heerlijke Texelvakantie beleeft. Wie neerstrijkt op een luie stoel, verbaast zich over de rust. En dat op steenworp afstand van het centrum!

“Een verrassend rustig, historisch plekje ”

Een windvlaag neemt soms dorpse geluiden mee. En ja, op gezette tijden klinkt de kerkklok. Dat is de charme van vakantie op een bijzondere plekje op Texel! Vanaf de Vogelensangh sta je binnen een minuut op de Stenenplaats, een knus plein met diverse terrasjes. De stoelen staan onder het bladerdak van de historische kastanjeboom. Over historie gesproken; Vogelensangh is erdoor omringd. Ga je linksaf? Dan ligt daar, verscholen tussen de huizen, een Doopsgezinde Kerk uit de 18e eeuw. Wie rechtsaf gaat, loopt langs de Oudheidskamer. De prachtige gevel maakt nieuwsgierig: wat kun je achter de deur ontdekken? Je mag er binnenlopen, want de Oudheidskamer is een Texels museum. Hier starten op gezette tijden ook historische rondleidingen door Den Burg. Onze tip: ga mee en kijk met andere ogen naar je vakantiebestemming.

Historisch centrum > 100 meter

  • Echte Bakker

  • Supermarkt

  • Dorpsplein

  • Oudheidkamer (museum)

  • Restaurants

  • Winkels